Medlemsbrev nr 1, 2012

Medlemsbrev nr 1, 2012                           Göteborg den 15-02-2012

Kära OperaVänner
Ett nytt år har vandrat in på vår Operascen! Detta första medlemsbrev är naturligtvis ämnat att ge Er information om vad vi har planerat för de närmaste månaderna.
Men först vill vi berätta, att måndag den 30 januari gav Göran Gademan oss en sprakande introduktion till Sjostakovitj opera ”Lady Macbeth från Mzensk
Det kommer att ges 14 föreställningar fram till den 14 april 2012.
Äntligen säger operakännare!
Efter 30 år får vi se denna opera igen! För 30 år sedan hette den ”Katarina Ismajlova” och spelades på Stora Teatern med Elisabeth Erikson i huvudrollen.
Nu är det den västsvenska världssopranen Gitta-Maria Sjöberg som har titelrollen.
I GöteborgsOperans generalprogram står det att vi denna säsong får lära känna fyra operahjältinnor (Salome, Tosca, Lady Macbeth från Mzensk och Lucretzia Borgia) som tvingas – eller väljer – att mörda män i sin närhet.
Men Sjostakovitjs opera Lady Macbeth från Mzensk med Göteborgsoperans orkester  förstärkt med Göteborgs Blåsarsymfoniker handlar om mycket mer…
Vi rekommenderar att ni går och ser den! ”En omtumlande, rolig, fasansfull och på alla sätt lysande operaförställning”, som en recensent uttryckte det.

Köpenhamnsresan 10 – 11 mars. Vi åker 40 OperaVänner och Göran Gademan till KöpenhamnsOperan för att se  ”Kvinnan utan skugga” av Richard Strauss. Fullbokad!

Måndag den 26 mars Lucrezia Borgia  KL. 19.00 i Korsalen
Vi får vara med om en ny introduktion av Göran Gademan. Samling som vanligt i sceningången kl.18.45. Vi går gemensamt upp till Korsalen och lyssnar på Göran.
Det blir en kort paus efter ca 45 minuter, vi får lite förfriskningar uppe på byggfondens balkong. Det här är ett fint tillfälle att förbereda sig på operan.   Välkomna!   Operan ges i 13 förställningar t o m 20 maj.

Måndag den 16 April Årsmöte kl 19.00 Lilla Scenen
Efter de sedvanliga årsmötesförhandlingarna kommer årets stipendiat/-er
att presenteras, och vi hoppas på ett par smakprov ur hans/hennes repertoar?
Måltidskalaset (mat med lättöl/vatten) serveras i Operans Restaurang där kvällen avslutas. Bifogat finns kallelse till årsmötet med anmälningsblankett.

Vi bifogat även Anmälan till Premiärbiljetter Lucretzia Borgia den 31 mars 2012.

Vänliga hälsingar Styrelsen GöteborgsOperans Vänner

Ann Swedberg  ordförande

GöteborgsOperans Vänner       Tfn: 0703-828990       Bankgiro: 358-0040 GöteborgsOperan AB
Christina Nilssons Gata
411 04 Göteborg

Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.