Medlemsbrev höst 2020

Håll distans!

2020 fortsätter att vara ett märkligt år. Operans salong har varit stängd sedan i mars och stängningen verkar fortsätta ett tag till. Allt är osäkert. Kanske blir det åter föreställningar i november och december med premiärer på Cabaret och Siegfrid. Hursomhelst önskar vi våra medlemmar en god och givande höst!

GöteborgsOperans Vänner har tills vidare ställt in alla planerade fysiska medlemsmöten. Årsmötet har till exempel flyttats två gånger och styrelsen har nu bestämt att årsmötena för 2020 och 2021 slås ihop. Stadgevidrigt, men hela situationen är bortom alla stadgar!

Verksamhet blir det dock! Vi kommer att skicka ut en exklusiv möjlighet för medlemmarna, att via länk ta del av några arrangemang:

  • Introduktion till Cabaret – årets stora musikalsatsning med bland andra David Lundqvist, Kerstin Hilldén och Tobias Ahlsell i rollerna. Fredrik Jacobson berättar om uppsättningen: https://govanner.se/16-filmer/
  • Introduktion till Champagnetårar – en minioperett av och om Jaques Offenbach med Åke Zetterström, Carolina Sandgren och Ingalill Wagelin. Göran Gademan presenterar verket.
  • Kanske, kanske tredje träffen i seminarieserien En opera blir till. Librettisten Kerstin Perski berättar om sitt arbete.

Vi återkommer med datum och detaljer.

Vi hoppas förstås, att november, december och januari skall möjliggöra ett par planerade sammankomster på Operan. Ännu så länge kvarstår sålunda i programmet introduktionen till Siegfried den 29 november, adventsfesten den 7 december och en resa till Malmö Operas Falstaff den 16 januari 2021. Men det kan komma att ändras.

Från GöteborgsOperan har vi redan kunnat njuta av digitala sändningar av La bohème och konserten Till glädje. Och mer kommer: Operan firar att Beethoven fyller 250 år med två Beethoven-konserter, en med orkestern och Katarina Karnéus, och en i lite mindre format med sex solister, bland andra nye operachefen Henning Ruhe som pianosolist i en pianotrio. Information ges fortlöpande på http://www.opera.se

Vi har även en mycket intressant krönika med månadens operagåta: Ordföranden har ordet – september 2020.

Våra medlemsbrev för GOV skickas fortsättningsvis med mejl, liksom all annan information om erbjudanden från Operan eller medlemsaktiviteter med GOV.

Vi har emellertid några e-postadresser där meddelandena ”studsar” tillbaka. Om du är osäker på om vi har din korrekta e-postadress ber vi dig anmäla den till:

goteborgsoperansvanner@gmail.com

Om du inte har tillgång till e-post kan du anmäla detta till ordföranden Christer Elfversson, telefon 070-310 93 46. Vi ordnar då brevutskick via posten.

Skön höst – trots allt!

Styrelsen för GöteborgsOperans Vänner

Agneta Winqvist, Bitte Holmquist, Christer Elfversson, Christer Fors, Karin Brittsjö, Magnus Nordstrand, Mats-Inge Olsson och Thorsten Bengtsson

Medlemsmöten och kurser i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg