Julsammankomst den 13 december 2021

Välkommen till årets julsammankomst  –  en kväll på Lyckholms den 13 december klockan 19.00.   

Varmt välkommen till GöteborgsOperans Vänners julfest. Vi träffas i år i den fina, gamla disponentbostaden på Lyckholms bryggeri i Mölndal. Adressen dit är Nellickevägen 22. Peab håller på och bygger nytt i området, men vi skall vara i det gamla huset från 1890-talet. Från gatan går man/kör man in igenom den smala porten i hörnet Nellickevägen/ Skårs led 2.  Kommer man med spårvagn nummer 4 går man av vid hållplats Almedal. Man går mot norr in på Skårs led, över ån och kommer till ovan nämnda hörna. Ett begränsat antal ”gratis” parkeringsplatser för bil finns, annars besöksparkering på gården.

Under kvällen träffas vi med glögg och pepparkakor och tittar kanske runt i det mycket speciella huset. Vi går en trappa upp där det dukas upp med en julbuffé motsvarande en ”jultallrik” för vår räkning. Något sött blir det efteråt. Kaffe serveras.  Julmust/vatten ingår. Eventuella övriga drycker betalar du själv, på plats, med hjälp av Swish. 

Under kvällen bjuder vår ordförande på lite klurigheter. Naturligtvis ordnas jullotteri och visst skall vi njuta skön julstämningsskapande musik. Anders Ottosson och Marco Stella – två av föreningens stipendiater  – har lovat oss julmusik, kanske med ett italienskt tema, i den fina trapphallen.

Vi hoppas, att du vill vara med. Ta gärna med dig en gäst – kanske en blivande medlem i vår förening.

Vi måste senast den 24 november ha fått in din anmälan. Du anmäler dig genom att till föreningens bankgiro 358-0040, betala in 379:-. Vi har numera Swish i föreningen med nummer 1231915339. Som vanligt ber vi dig noga ange ditt namn och naturligtvis även namn på medföljande. 

Vi hade hoppats kunna vara på Operan denna kväll. Det går inte, så nu hoppas vi, att du tycker det är spännande, att möta operavänner och lyssna på operasång i denna helt annorlunda miljö. 

Styrelsen för GO Vänner 

Agneta, Bitte, Christer E., Christer F., Karin, Magnus, Mats-Inge och Thorsten

2021-11-09, 2021-11-21

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg