Medlemsbrev – våren 2020

GöteborgsOperan som värnas av GöteborgsOperans Vänner. Foto: Eskil Malmberg.

GöteborgsOperan värnas av GöteborgsOperans Vänner. Foto: Eskil Malmberg.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej, alla GOVänner!

Som ni säker vet, så har GöteborgsOperan ställt in samtliga föreställningar och publika aktiviteter i huset resten av säsongen 2019/2020.

Det medför givetvis att även vi måste ställa in alla planerade aktiviteter på OPERAN. Inte bara Göran Gademans introduktion till Così fan tutte den 5 maj utan även mötet med Kerstin Perski drabbas. Vår önskan är att få till stånd även det mötet till hösten i vår serie En opera blir till.

En del av er har betalat för mötet med Kerstin Perski. Enklast är kanske om de pengarna får stå kvar hos oss. Naturligtvis får de som så önskar sina pengar återbetalade. Kontakta i så fall Thorsten via mail – thorsten.bengtsson@telia.com

Årsmötet är uppskjutet på ett sätt, som inte stämmer med stadgarna. Det skulle ha avhållits före 1 april. Förhållandena är dock så exceptionella, att det skjutits upp till hösten.

Vi vill dock hålla en liten, liten dörr på glänt för att vi ska kunna hitta former för att genomföra mötet med Göran Gademan i början av juni. Vi återkommer om detta, när vi vet hur saker och ting utvecklar sig.

Ni har väl hittat in på HemmaOperan. Här finns underhållning, tröst och digitala föreställningar från GöteborgsOperan. Opera, dans, musikal och konsert hemma hos dig. Här finns det mycket intressant, att se och höra.

I vår facebookgrupp GöteborgOperans Vänner och våra vänner lägger vi upp tips på länkar till sådant vi tror kan vara intressant. Är du inte redan medlem, så skicka en förfrågan, så släpper vi in dig.

Vi önskar er alla en riktigt skön påsk!

Styrelsen

2020-04-09

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Helgen 4-5 april

På lördag blir det foajékonsert på HemmaOperan med Ann-Kristin Jones och Rut Pergament. Ljuvliga romanser står på programmet.

Söndag sänds den konsertanta operan Vikingarna av Ivar Hallström. Vår orkester, kör och solister samt Hillevi Martinpelto som gäst.

Passa på att lyssna och även tipsa vänner som längtar efter att besöka vårt operahus igen, eller de som kanske aldrig varit här (ännu).

https://sv.opera.se/hemmaoperan/

Med vänlig hälsning

Karin Brittsjö

2020-04-02

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Kära GO Vänner!

I dessa Coronatider när vi har inställda föreställningar, ger vi inte upp!
Vi saknar er – vår publik – och lanserar nu därför HemmaOperan.

I det närmaste dagarna har vi en premiär, HemmaOperan, på vår hemsida sv.opera.se. Där kommer det serveras digitala godbitar från oss.

På lördag 28 mars lägger vi upp en foajékonsert, med Helga Hencz violin och Karin Holm piano. De spelar Violinsonat No 1 av Bohuslav Martinů. Varje lördag några veckor framöver är tanken, att vi ska bjuda på foajékonsert.

På söndag 29 mars lägger vi upp Fritiofs saga. Även här planerar vi, att på söndagar framåt sända inspelat material från oss.

Video-logg
I förra veckan startade vi video-loggen Bakom kulisserna, med Anders Wängdahl, David Lundqvist och Tobias Ahlsell, som tar med vår publik på en virtuell rundtur och upplevelse runt om i Operahuset. Vilken magi de kan skapa! Häng med du också och följ i deras fotspår, du kanske ser någon medarbetare bli intervjuad eller får besöka ställen du aldrig tidigare varit på! Kan ses både på Facebook: GöteborgsOperan och på HemmaOperan: sv.opera.se/hemmaoperan/

Nyfikna, intresserade följare kan maila in och ställa frågor eller önska sig, att se något i huset. Det har redan blivit väldigt uppskattat! Länk till HemmaOperan: https://opera.se/hemmaoperan/

Föreställnings/konsertprogrammen kommer att finnas utlagda digitalt. Sidan kommer även att finnas på engelska.

Följ med oss in i vår nya digitala värld!

Och kära vänner…. Vi ses även i vårt fina operahus när allt det här är över! Jag ser fram emot det!

Med vänlig hälsning

Karin Brittsjö

2020-03-26

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Föreställningarna den 4/4 och den 9/4 av verket – Den listiga lilla räven – är inställda. Även Göran Gademans introduktion av verket för oss GOVänner den 30/3 är inställd.

Som ni förstår kan det komma fler förändringar i det kalendarium över
GOVänners aktiviteter, som vi skickade ut till er tidigare i vår.

Håll utkik i mejlkorgen!

2020-03-24

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej alla GOVänner!

Som en del av er säkert redan har nåtts av har GöteborgsOperan vidtagit drastiska åtgärder för att minska spridningen av covid-19.

Efter nya direktiv från Västra Götalandsregionen stänger GöteborgsOperan ner all publik verksamhet med omedelbar verkan.

På eftermiddagen i dag den 12 mars fick GöteborgsOperan ytterligare skärpta direktiv från ägaren, Västra Götalandsregionen, som väljer att ta ytterligare steg för att begränsa smittspridning.

Med anledning av direktivet ställs samtliga föreställningar, guidade turer och andra sammankomster in fram till och med 25 mars. Detta gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland. Tidsperioden kan komma att justeras efter nya beslut framöver.

Tyvärr innebär det, att Årsmötet för GOVänner inte kan hållas på måndag 16 mars. Vi återkommer till er med mer information angående årsmötet så snart vi kan.

Till er som anmält er till måltiden efter årsmötet!
Vi är tacksamma om ni i ett mail till oss bekräftar att ni tagit del av den här informationen. Glöm inte att ange namnen på de personer det avser.

Till er som anmält er till Malmöresan!
Även Malmö Opera har ställt in alla sina föreställningar. Hos dem gäller det tills vidare. Så fort vi har några besked att lämna angående vår planerade resa dit återkommer vi till er som anmält sig.

Vänliga hälsningar

Styrelsen

2020-03-13

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Medlemsbrev nummer 1-2020 – som även har distribuerats med vanlig post till alla medlemmar. Läs här: Medlemsbrev våren 2020.

Även en Operagala söndagen den 29 mars 2020 kl 15.00 och 19.00 – Läs här:
Operagala på Konserthuset.

Och här var det före pandemin erbjudanden till Dig som medlem i GOV: Klicka här – och läs mer!

Inbjudan till TSO:s Våryra den 4 maj 2020.

Styrelsen för GöteborgsOperans Vänner

Agneta Winqvist, Bitte Holmquist, Christer Elfversson, Christer Fors, Karin Brittsjö, Magnus Nordstrand, Mats-Inge Olsson och Thorsten Bengtsson

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg