Europeisk Operadag den 9 maj 2015 på GöteborgsOperan

För nionde året i rad bjöd operahus runt om i Europa in till öppet hus. Årets tema var Opera – alive and online. Det var något som GöteborgsOperan uppmärksammade genom att fritt streama sagooperan Hans och Greta av Engelbert Humperdinck via hemsidan opera.se.

Läs mer om Operadagen på GöteborgsOperan: http://sv.opera.se/om-oss/aktuellt/2015/europeiska-operadagar-lordag-9-maj-pa-goteborgsoperan/

eller här: http://www.goteborg.com/europeiska-operadagarna/

 Hans (Matilda Paulsson), Mamman (Carolina Sandgren) och Greta (Elisabeth Meyer), Foto: Mats Bäcker.

Tre av huvudrollsinnehavarna: Hans (Matilda Paulsson), Mamman (Carolina Sandgren) och Greta (Elisabeth Meyer), Foto: Mats Bäcker.

Njut av opera hemma i soffan!
För första gången sänder GöteborgsOperan en hel föreställning på opera.se! GöteborgsOperan bjuder på Hans och Greta, en dramatisk och svindlande vacker sagoopera för vuxna och modiga barn. Föreställningen, som sjungs på svenska, spelades in i december 2014 – januari 2015.
* Läs om: Hans och Greta.
* Läs gärna om den även internationellt uppskattade mezzosopranen – Susanne Resmark.
* För ljusdesign i föreställningen svarar den ena av GO Vänners stipendiater 2015 – Joakim Brink.
* Mamman sjungs av den andra av GO Vänners stipendiater 2015 – Carolina Sandgren.

Susanne Resmark som Häxan i Hans och Greta, Foto: Mats Bäcker.

Susanne Resmark som Häxan i Hans och Greta, Foto: Mats Bäcker.

För att (kostnadsfritt) se Hans och Greta, besök GöteborgsOperans hemsida och klicka på länken för filmen. OBS! Länken fungerar endast den 9 maj.

Det går att köra filmen när som helst under detta dygn. Eftersom sidan släcks ner kl 23.59 är det en fördel att påbörja Hans och Greta senast kl. 22. Detta för att hinna se hela föreställningen, som pågår i cirka två timmar.

=== € ===
Program på GöteborgsOperan:
12.00 Biljettkassan och OperaShop öppnar.*)

12.15–16.30 Sång- och teaterworkshop! Är sång din grej? Gillar du att spela teater? Då är GöteborgsOperans körer något för dig! Workshopen vänder sig till ungdomar födda år 01-02 och arrangeras av GöteborgsOperans Skapa. Workshopen hålls av Ida Rosén Hamrå, ledare för GöteborgsOperans Barnkör och Diskantkör, Mia Ringblom Hjertner, regissör, och Teresa Indebetou, pianist. Antalet platser är begränsat.
Föranmälan krävs och görs av målsman till: skapa@opera.se

12.30 Guidad tur för allmänheten. Antalet platser är begränsat. Samling utanför biljettkassan.

Alla aktiviteter har fri entré!

*) GöteborgsOperans OperaShop startar sin stora sommarrea med riktigt bra priser på cd och dvd. OperaShop har också specialpris på inspelningen av Hans och Greta.
Med reservation för ändringar.

=== € ===
GöteborgsOperan är medlem i organisationen Opera Europa, som verkar för att lyfta och göra operakonsten tillgänglig. 155 operahus i 39 länder är medlemmar. Europeiska operadagarna är ett av organisationens sätt att uppmärksamma operakonsten.
För mer information om operadagarna, se: http://www.opera-europa.org

== Bakgrund ==
I december 2008 började GöteborgsOperan med direktsända föreställningar till Skövde och Trollhättan inom Västra Götalandsregionen – se: http://sv.opera.se/forestallningar/livesandning-fran-goteborgsoperan-2008-2009/

Redan vid denna tidpunkt hade livesändningar blivit en stor framgång för många operahus runtom i världen. The Metropolitan Opera i New York – ”Met” – var en av föregångarna. Säsongen 2008/2009 sände Metropolitan live på 800 platser i USA och internationellt.

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg