Stipendiater 2019

Duatrion GOV 2019

På GöteborgsOperans Vänners årsmöte i operans foajé, måndagen den 8 april, utdelades årets stipendier till musikalartisterna David Lundqvist, Tobias Ahlsell och Anders Wängdahl med den gemensamma motiveringen ”för minnesvärda insatser i en lång rad uppsättningar på GöteborgsOperan”.

Stipendiaterna ingår i Duratrion och har medverkat i ett stort antal musikaler på GöteborgsOperan, nu senast i succémusikalen Ringaren i Notre Dame.

De träffades 2009 i uppsättningen av Guys and Dolls och har sedan dess gjort många olika roller genom åren. De har både skrivit och medverkat i GöteborgsOperans Jultrad-i-trion och julmusikalen En julsaga.

Publik GOV Årsmöte 2019

Stipendiaterna tilldelades 15.000 SEK vardera. De tackade för stipendierna genom att framföra en rad sångnummer, ackompanjerade av pianisten och arrangören Mats Sköldberg

Se även: Notis i Göteborgs-Posten den 25 april 2019.

Duatrion 2019 GOV

Tre glada GOV-stipendiater – från vänster Anders Wängdahl, David Lundqvist och Tobias Ahlsell. Stipendierna utdelade vid årsmötet 2019 för GöteborgsOperans Vänner.
Samtliga foton på denna sida har tagits av Eskil Malmberg.

Motiveringar för respektive stipendiat:

Tobias Ahlsell

För oförglömliga insatser i en rad uppsättningar på GöteborgsOperan, exempelvis Mary Poppins, Guys and Dolls, Sunset Boulevard, West Side Story, Crazy for you och nu senast rollen som Clopin Trouillefou i Ringaren i Notre Dame samt inte minst som medlem av Duratrion, som lyckliggjort publiken i julshowerna.

David Lundqvist

För minnesvärda insatser i en lång rad roller på GöteborgsOperan, exempelvis Robertson Ay i Mary Poppins, Sheldrake i Sunset Boulevard, Lank Hawkins i Crazy for you, Vespone i Kärlek på lur, Margaret Mead i Hair och nu senast Saint Aphrodisius i Ringaren i Notre Dame samt inte minst som medlem av Duratrion, som lyckliggjort publiken i julshowerna.

Anders Wängdahl

För minnesvärda insatser i en lång rad uppsättningar på GöteborgsOperan, exempelvis The Phantom of the Opera, Hair, Les Misérables, Cats, Mary Poppins, Guys and Dolls och nu senast Ringaren i Notre Dame samt inte minst som medlem av Duratrion, som lyckliggjort publiken i julshowerna.

Stipendietack GOV 2019

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg