Information om Covid-19, 05-2020

Hej, alla GOVänner!

Som ni säker vet, så har GöteborgsOperan ställt in samtliga föreställningar och publika aktiviteter i huset resten av säsongen 2019/2020.

Det medför givetvis att även vi måste ställa in alla planerade aktiviteter på OPERAN. Inte bara Göran Gademans introduktion till Così fan tutte den 5 maj utan även mötet med Kerstin Perski drabbas. Vår önskan är att få till stånd även det mötet till hösten i vår serie En opera blir till.

En del av er har betalat för mötet med Kerstin Perski. Enklast är kanske om de pengarna får stå kvar hos oss. Naturligtvis får de som så önskar sina pengar återbetalade. Kontakta i så fall Thorsten via mail – thorsten.bengtsson@telia.com

Årsmötet är uppskjutet på ett sätt, som inte stämmer med stadgarna. Det skulle ha avhållits före 1 april. Förhållandena är dock så exceptionella, att det skjutits upp till hösten.

Vi höll en liten, liten dörr på glänt för att vi skulle kunna hitta former för att genomföra mötet med Göran Gademan i början av juni. Men tyvärr är vi tvungna, att ställa in även detta!

Ni har väl hittat in på HemmaOperan. Här finns underhållning, tröst och digitala föreställningar från GöteborgsOperan. Opera, dans, musikal och konsert hemma hos dig. Här finns det mycket intressant, att se och höra.

I vår facebookgrupp GöteborgOperans Vänner och våra vänner lägger vi upp tips på länkar till sådant vi tror kan vara intressant. Är du inte redan medlem, så skicka en förfrågan, så släpper vi in dig.

Styrelsen

2020-04-09 och 2020-05-09

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Föreställningarna den 4/4 och den 9/4 av verket – Den listiga lilla räven – är inställda. Även Göran Gademans introduktion av verket för oss GOVänner den 30/3 är inställd.

Som ni förstår kan det komma fler förändringar i det kalendarium över
GOVänners aktiviteter, som vi skickade ut till er tidigare i vår.

Håll utkik i mejlkorgen!

2020-03-24

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Hej alla GOVänner!

Som en del av er säkert redan har nåtts av har GöteborgsOperan vidtagit drastiska åtgärder för att minska spridningen av covid-19.

Efter nya direktiv från Västra Götalandsregionen stänger GöteborgsOperan ner all publik verksamhet med omedelbar verkan.

På eftermiddagen i dag den 12 mars fick GöteborgsOperan ytterligare skärpta direktiv från ägaren, Västra Götalandsregionen, som väljer att ta ytterligare steg för att begränsa smittspridning.

Med anledning av direktivet ställs samtliga föreställningar, guidade turer och andra sammankomster in fram till och med 25 mars. Detta gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné i Västra Götaland. Tidsperioden kan komma att justeras efter nya beslut framöver.

Tyvärr innebär det, att Årsmötet för GOVänner inte kan hållas på måndag 16 mars. Vi återkommer till er med mer information angående årsmötet så snart vi kan.

Till er som anmält er till måltiden efter årsmötet!
Vi är tacksamma om ni i ett mail till oss bekräftar att ni tagit del av den här informationen. Glöm inte att ange namnen på de personer det avser.

Till er som anmält er till Malmöresan!
Även Malmö Opera har ställt in alla sina föreställningar. Hos dem gäller det tills vidare. Så fort vi har några besked att lämna angående vår planerade resa dit återkommer vi till er som anmält sig.

Vänliga hälsningar

Styrelsen

2020-03-13