Kristina från Duvemåla

Robert (Oskar Nilsson), Kristina (Maria Ylipää) och Karl-Oskar (Robert Noack)  kommer till GöteborgsOperan med ett vinnande koncept från Svenska Teatern i Helsingfors.

Oskar Nilsson (Robert), Maria Ylipää (Kristina) och Robert Noack (Karl-Oskar) besätter de tre ledande rollerna i ”Kristina från Duvemåla”. De kommer tillsammans med Birthe Wingren (Ulrika i Västergöl) och regisören Lars Rudolfsson till GöteborgsOperan med ett vinnande koncept från Svenska Teatern i Helsingfors där föreställningen spelades för fulla hus under 2012 och 2013. Foto: Esko Malmivouri.

Läs mer om:
* GO presentation: Oskar Nilsson (Robert)

* GO presenation: Maria Ylipää (Kristina)

* GO presentation: Robert Noack (Karl-Oskar)

* GO presentation: Birthe Wingren, (Ulrika i Västergöl)

Kristina från Duvemåla är en musikal av Benny Andersson, Björn Ulvaeus och Lars Rudolfsson. Den bygger på Vilhelm Mobergs Utvandrarepos från 1949-1959.

Redan i mitten av oktober 2014 – ett par veckor f ö r e premiären den 25 oktober av ”Kristina från Duvemåla” – kunde man tala om en publiksuccé för uppsättningen på GöteborgsOperan. Ett flertal föreställningar – med Stora salongens 1301 platser – var redan slutsålda!

Robert Noack, Maria Ylipää, Oskar Nilsson och Birthe Wingren i Kristina från Duvemåla, foto - Jimmy Eriksson.

Robert Noack, Maria Ylipää, Oskar Nilsson och Birthe Wingren i ”Kristina från Duvemåla”, foto: Jimmy Eriksson.

Antalet inplanerade föreställningar är 100 – en tredjedel av dessa fram till nyårsafton – med en sista föreställning den 16 maj 2015. Då har över 100.000 personer fått möjlighet att uppleva ”Kristina från Duvemåla” – som får räknas som ett svenskt nationalepos! Då har inte mindre än 1,1 miljoner personer sett föreställningen ”live”. I september 2015 sätts den åter upp på Cirkus i Stockholm.

Kanske blir det därefter Malmö igen? Eller varför inte London alternativt Chicago?? Texten finns redan i en utmärkt version på american-english! När ”Chess” spelades under en kort period, endast åtta veckor, på Broadway hade man inte fått arbetstillstånd för stjärnparet Elaine Paige och Tommy Körberg. Därför blev den amerikanska uppsättningen av ”Chess” en ganska ”matt” version.

Vi som såg föreställningen av Kristina från DuvemålaSvenska Teatern i Helsingfors kan intyga, att eftersom den blivit minst lika bra i Göteborg, så är publiken den stora vinnaren!

Läs mer om – eller lyssna på – uppsättningen om: Kristina från Duvemåla.

…och passa på att köpa biljetter direkt: Biljett till ”Kristina från Duvemåla”.

Kristina och Karl-Oskar tar en svängom. Foto - Cata Portin.

Kristina och Karl-Oskar tar en svängom. Foto: Cata Portin.

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg