Medlemserbjudande: Konserthuset 19 april 2015

Erbjudande till GöteborgsOperans Vänner från Göteborgs Konsertkör

Söndagen 19 april, kl 14.30 och 19.00, arrangerar Göteborgs Konsertkör konsert-framföranden av Verdis mästerliga opera Macbeth baserad på Shakespeares drama om dödliga intriger i 1100-talets Skottland. De flesta av er känner säkert igen den blodtörstiga Lady Macbeths berömda arior ”Vieni t’affretta”, ”La luce langue” och ”Una macchia è qui tuttora” liksom maken Macbeths ”Mi si affaccia un pugnal?”.

Verket är också fullt av spännande körmusik och dramatiska ensembler samt ett band av häxor med en drivande roll i handlingen. Körpartiet ”Patria mia” är ett av Verdis finaste, med lika stark emotionell effekt som ”Fångarnas kör” från Nabucco.

Vi har en spännande uppsättning av solister:

Lady Macbeth är ju en dramatisk sopranroll – en av Birgit Nilssons glansroller. Under senare tid har den allt oftare sjungits av höga mezzosopraner. Vid körens framgångsrika konsertframförande av Aida gjorde Maria Forsström succé som Amneris och hon tacklar nu för första gången Lady Macbeth. Hon har färska internationella framgångar som Mahlersolist och som Dorabella i Mozarts Così fan Tutte.

Macbeth sjungs av Andreas Landin. Han är utbildad vid Operaakademiet i Köpenhamn och har sjungit roller som Papageno, Silvio i Pajazzo och Marcello i La Boheme. I Sverige har han bl a sjungit titelrollen Magnus Gabriel De La Gardie i Börtz’ opera på Läcköoperan.

Macduff sjungs av Markus Pettersson. Hans roller hittills omfattar bl.a Rinuccio i Gianni Schicchi, Pietro i Enrico di Bologna på Vadstena Akademien, Turiddu i ett konsertant framförande av Cavalleria Rusticana, och senast succé som Fenton i Verdis Falstaff på Läcköoperan.

Banquo sjungs av Björn Larsson, som har varit verksam som gästsolist i Europa bl a som Don Giovanni i Chur och Prag samt Leporello och Almaviva.

2014 års GOV-stipendiat Jonas Olofsson framförde Lenskijs aria ur "Eugen Onegin" ackompanierad av Karin Holm vid flygeln.

2014 års GOV-stipendiat Jonas Olofsson framförde då Lenskijs aria ur Eugen Onegin ackompanierad av Karin Holm vid flygeln.


Malcolm sjungs av Jonas Olofsson, som senast har sjungit Spoletta i Tosca, Rustighello i Lucrezia Borgia och Squeak i Billy Budd på GöteborgsOperan.

Hovdamen sjungs av Mia Edvardson som är frilansande konsertsolist. Hon har även har ägnat sig åt opera och bl. a. sjungit huvudrollen i Poulencs La Voix Humaine.

En full symfoniorkester och Göteborgs Konsertkör dirigeras av Simon Phipps. Han är välkänd som konstnärlig ledare för Läcköoperan med prisade föreställningar av Rossini-, Britten- och Janacek-operor och senast en kritikerrosad föreställning av Verdis Falstaff. Dessutom är han musikalisk ledare för den internationellt prisbelönade Svenska Kammarkören och för Västra Götalands ungdomsorkester.

Medlemmar av GöteborgsOperans Vänner erbjuds att köpa biljetter till förmånspriset 295:- (320:- i Konserthusets kassa) vid beställning via e-post till körens biljettansvarige, Östen Carlson.

E-posta: Östen Carlson och ange vilken föreställning det gäller.

Välkommen!

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg