Operaresa till Läckö och Vadstena 30-31 juli 2022

För folder med bilder – se utskick med mejl.

Operaresa till Läckö & Vadstena för GöteborgsOperans Vänner 30-31 juli 2022

Visst har vi alla längtat efter denna resa, som låter oss uppleva såväl Läckö Slotts som Vadstena Slotts operauppsättningar. Vi hoppas äntligen få njuta av både ”Tintomara” och ”Breaking the Waves”. Tag plats på Göteborgsoperans Vänners operabuss sommaren 2022.

PROGRAM

Lördag 30 juli

Avfärd från Göteborg kl. 14.00. Vi äter en gemensam middag i Lidköping (huvudrätt/dessert inkl. bordsvatten och kaffe ingår). Läckö slott är beläget på en udde i Ekens skärgård och är ett ståtligt minne från Sveriges stormaktstid. Det tillhörde under medeltiden skarabiskoparna och lämnades 1615 som grevskap åt släkten De la Gardie, men indrogs 1681 till kronan. Läckö har senare bland annat förlänats till grevarna Carl Gustaf Tessin och Carl Johan Adlercreutz. Slottet och kungsgården är statligt byggnadsminne sedan 1935.

På kvällen intar vi våra platser på Läckö Slotts borggård. Föreställningen börjar kl. 20.00, har en paus och är slut cirka 22.30. Vi kommer att uppleva ”Tintomara” av Lars Johan Werle, efter Carl Jonas Love Almqvists ”Drottningens juvelsmycke”. För det musikaliska arrangemanget står Hans Ek. Regi – Mattias Ermedahl. Kostym- och scendesign – Anna Kjellsdotter. Dirigent – Simon Phipps. Till Lundsbrunn har vi en knapp timmas körtid efter föreställningen och är då på rätt väg, när vi påföljande dag skall åka vidare till Vadstena. Vi bjuder på en wrap eller smörgås och en öl eller ett glas vin ombord på bussen.

Söndag 31 juli

Frukostbuffé på hotellet. Vi unnar oss lite sovmorgon och beger oss österut under förmiddagen med start kl. 11.00. Dagens mål är Vadstena. Vi äter gemensam lunch i Askersund före operaföreställningen (varmrätt samt måltidsdryck, kaffe och sötsak). Sommaren 2022 är det äntligen Skandinavienpremiär för operan Breaking the Waves från 2016 av kompositören Missy Mazzoli och librettisten Royce Vavrek, baserad på Lars von Triers film med samma namn. Regi – Ylva Kihlberg. Dirigent – David Björkman. Kostymdesign och scenografi – Bente Rolandsdotter.

Föreställningen börjar kl. 18.30 och är 2 timmar och 30 minuter lång inkl. paus. Vi kan börja rulla hemåt vid 21.30- tiden. Under återresan gör vi ett stopp för kvällssnack med dryck (exempelvis smörgås eller varmkorv och öl/vin). Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg ca 00.30.

Telefon: 040-60 60 220 | Webbplats: www.bktravelsolutions.se | E-post: info@bktravelsolutions.se

Resmål, datum, reslängd och logi:

Pris: SEK 3 595:- /person i delat dubbelrum.

I priset ingår:

Operaresa till Läckö & Vadstena för Göteborgsoperans Vänner 30 – 31 juli 2022

1 natt/2 dagar Lundsbrunn: Lundsbrunns Kurort 3***. Hotellet ligger mellan Skara och Götene, i hjärtat av Västergötland. www.lundsbrunn.se 

Modern turistbuss för alla beskrivna transporter
1 övernattning på beskrivet hotell inkl. frukostbuffé
Tvårättersmiddag inkl. bordsvatten och kaffe (övrig dryck tillkommer), dag 1 Lunch inkl. måltidsdryck,

Dag 2
Kvällsnacks efter Läckö-operan (t ex wrap eller smörgås med öl eller vin) Kvällsnacks på väg hem från Vadstena (t ex smörgås/varmkorv med öl eller vin) Biljett till Läckö opera ”Tintomara”
Biljett till Vadstena sommaropera ”Breaking the Waves”.

Lagstadgade avgifter och paketresemoms

Enkelrum: 300:-
Avbeställningsskydd Gouda: 6 % av resans grundpris
Priset är beräknat på 30 – 35 betalande gäster. Vi förbehåller oss rätten att justera priset med hänsyn till prisändringar utanför vår kontroll t ex lokala skatter/avgifter. Särskilda resevillkor gäller och bifogas anmälningsfakturan, 1 500:-. BK Travel Solutions har ställt lagstadgad resegaranti till Kammarkollegiet. Resan är en paketresa och lyder under paketreselagen.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters riktlinjer för säkert resande. Vi ställer strikta krav på att vår personal är frisk och utgår från att man som resenär också är frisk när man påbörjar sin resa. Vid minsta sjukdomssymptom bör man stanna hemma och med anledning härav ber vi alla resenärer säkerställa att man har en avbeställningsförsäkring som underlättar ersättning om man måste hoppa av resan p g a sjukdom. Deltagare skall vara vaccinerade eller inneha bevis på att man tillfrisknat från en covid-infektion. I skrivande stund vet vi inte om covidbevis kommer att krävas för att deltaga i föreställningarna, men det är sannolikt. Vi rekommenderar att man i god tid laddar ner sitt covidbevis till telefonen eller medför en papperskopia.

Läs mer på: https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/

Sista anmälan: 25 mars 2022

BK Travel Solutions Box 4052 203 11 MALMÖ Telefon 040-60 60 220 (månd-torsd 09-14)

Mail: info@bktravelsolutions.se

Telefon: 040-60 60 220 | Webbplats: www.bktravelsolutions.se | E-post: info@bktravelsolutions.se