3. GOV:s stipendiater 2023

Styrelsen för GöteborgsOperans Vänner har för år 2023 beslutat, att utdela årets stipendier på 20.000 SEK vardera till sopranen Kerstin Avemo och musikalartisten Lars Hjertner.

Lars Hjertner och Kerstin Avemo fick mycket välförtjänt GOV:s stipendier för år 2023.
Foto: Eskil Malmberg

Motivering för att tilldela Kerstin Avemo stipendiet lyder bl.a.

För oförglömliga insatser på GöteborgsOperan som Lulu, Eurydike, Lucia, Violetta Valéry, Julietta, Kvinnan i Vox Humana, Mimi, Pierrot lunaire (även idé, koncept och regi), Prima Donna och senast som Stella/Olympia/Antonia, Giulietta i Hoffmans äventyr.

Vi är stolta och glada över förmånen, att få ha denna internationellt efterfrågade sopran i det göteborgska operahuset. Publikens tack och varmaste välgångsönskningar inför fortsatt expanderande konstnärskap.

Se även GO:s hemsida: https://www.opera.se/opera-musikal-och-konsert/solister/kerstin-avemo/

Motivering för att tilldela Lars Hjertner stipendiet lyder bl.a.:

För minnesvärda insatser under mer än tjugo år i flerfaldiga uppsättningar, som Lilleman i Stoppa världen!, Doctor Prospero i Return to the Forbidden Planet, Hovmästaren i Ariadne på Naxos, Lumière i Skönheten och odjuret, Fred i Kiss Me, Kate, titelrollen i Chaplin, Claude Teatrale i Julglitter & Operakaos, Jacques Offenbach i Champagnetårar och inte minst nu senast för det känsliga porträttet av den blåögde judiske frukthandlaren Herr Schultz i Cabaret – han som inte vill tappa hoppet, men ser det gå förlorat.

Publikens tack och varmaste välgångsönskningar!

Se även GO:s hemsida: https://www.opera.se/opera-musikal-och-konsert/solister/lars-hjertner/

cropped-go_vanner_logo_horisontell_jpg.jpg